A gyomorégés kezelése

A Rennie gyors és hatékony megoldást nyújt a gyomorégésre és a refluxos tünetekre. A panaszok jelentkezésekor a Rennie gyorsan, már 40 másodperc alatt hatni kezd*, és enyhíti a fájdalmas tüneteket.

A Rennie magát a probléma okát, a gyomorsavat célozza meg: semlegesíti azt. Közvetlenül a gyomorban hat, hatóanyagai nem jutnak be a vérkeringésbe.

A Rennie savközömbösítő hatású, kalcium-karbonát és magnézium-karbonát tartalmú formulája a feleslegesen termelődött gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká átalakítva gyorsan semlegesíti, így segít megőrizni gyomra nyugalmát éjjel-nappal..

Tudjon meg többet a Rennie termékekcsalád egyes tagjairól.

*2 tabletta egyidejű bevétele esetén 40 másodperc alatt hatni kezd

A gyomorégés kezelése.

Mit tehet
A GYOMORÉGÉS
elkerülése érdekében?

Alkalmanként mindenki tapasztalhat gyomorégést. Íme néhány ötlet, melyek segítségével gyorsan megkönnyebbülhet:

  • Ne feküdjön le étkezés után három órán belül, a gyomorsavtermelődés csúcspontján, mert függőleges testhelyzetben a gravitáció elősegíti a gyomortartalom helyben maradását.
  • Ha a gyomorégés testmozgás után rosszabbodik, igyon sok vizet, mert ez elősegíti az emésztést és a szervezet hidratálását. A gyomorégés elkerülése érdekében a legjobb, ha legalább két órát vár étkezések után, mielőtt sportolna.
  • Kerülje a szoros ruhadarabok viselését, különösen a dereka körül, mert ezek nyomást gyakorolhatnak a gyomorra, és gyomorégést okozhatnak.
  • A zsíros, olajos ételek is okozhatnak gyomorégést, ezért fogyasszon inkább sovány húsokat. Az ételek kisebb adagokban történő elfogyasztásával is megelőzheti a tünetek kialakulását. Kerülje a savas ételek, például a grapefruit, a narancs, a paradicsom és az ecet, valamint a fűszeres ételek fogyasztását. Az alkohol, a koffein és a szénsavas italok (különösen a kólafélék) szintén okozhatnak gyomorégéses tüneteket.
  • A gyomorégés okai és tünetei mindenkinél eltérőek. Hasznos lehet a tünetek naplószerű feljegyzése, mert így kiderülhet, hogy önnél mi váltja ki a panaszokat.

Néhány tipp az éjszakai emésztési zavar kezelésére:

  • A fej alvás közbeni megemelése enyhítheti a gyomorégést. Ez a testhelyzet megnehezíti a gyomorsav mellkas felé áramlását.
  • Próbáljon ki gyógyteákat: a gyomrot a gyömbér, a kamilla és a pitypang nyugtatja a legjobban.
  • Ügyeljen arra, hogy mit eszik és iszik lefekvés előtt: az alkohol ellazíthatja nyelőcső záróizmát, ami savas visszaáramláshoz vezethet. Esténként lehetőleg kerülje a zsíros ételek, a koffein és a szénsavas italok fogyasztását.
  • A stressz fokozhatja a gyomorsavtermelést és a gyomorégés tüneteit. Egy feszült nap után egy forró fürdő vagy egy jó könyv segíthet az ellazulásban. Elektronikus eszközeit legalább egy órával lefekvés előtt kapcsolja ki, mivel a kutatások eredményei alapján az ezek képernyője által kibocsájtott kék fény gátolja az elalváshoz szükséges hormon, a melatonin termelődését.

Gyomorégés okok és tünetek >

Ismerje meg a
RENNIE TERMÉKEKET

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

Rennie® Menthol Gyógyszeres Rágógumi

A Rennie Menthol egy cukormentes, mentaízű, 750 mg kalcium-karbonátot tartalmazó gyógyszeres rágógumi, ami a gyomorsav semlegesítésével enyhíti a gyomorégés tüneteit. A gyomorba kerülve azonnal hatni kezd és gyorsan enyhíti a gyomorégést, valamint a gyomorfájdalmat.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

A Rennie Cukormentes Rágótabletta a szokásos gyorsasággal és hatásmechanizmussal enyhíti a gyomorégést és a refluxos panaszokat, de cukor nélkül készült azok számára, akiknek szüksége van cukorbevitelük rendszeres ellenőrzésére, vagy életvitelükből adódóan szeretnék kerülni a cukrot a mindennapokban.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Rágótabletta

Rennie® Rágótabletta

A Rennie rágótabletta két természetes eredetű savközömbösítőt, kalciumkarbonátot és magnézium-karbonátot tartalmaz, amelyek a gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká alakítva semlegesítik. Hatásukat közvetlenül a gyomorban fejtik ki, a keletkezett anyagok kiürülnek a szervezetből.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Narancs Rágótabletta

Rennie® Narancs Rágótabletta

A mentol ízű tabletták frissítő alternatívája a gyomorégés és a refluxos panaszok kezelésére. A gyümölcsös ízű Rennie Narancs ugyanolyan gyors és hatékony megoldást nyújt a panaszokra, mint a Rennie termékcsalád többi tagja.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Mindig olvassa el a betegtájékoztatót. Ha panaszai súlyosak vagy 7 napon túl is fennállnak, konzultáljon orvossal vagy gyógyszerésszel. A gyógyszerek hatással lehetnek a magzat fejlődésére. Ha terhesség alatt gyógyszert szedne, minden esetben beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Rennie rágótabletta termékcsalád tagjai vény nélkül kapható gyógyszerek. 2 tabletta egyidejű bevétele esetén 40 másodperc alatt hatni kezd.

A Rennie Menthol 750mg gyógyszeres rágógumi vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a
betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg
kezelőorvosát, gyógyszerészét!