Gyomorégés cukorbetegségben

Miért fordul elő gyakran gyomorégés
CUKORBETEGSÉGBEN

A gyomorégés és a reflux gyakori panasz a cukorbetegek körében. Ennek több oka is lehet. Az egyik, hogy a tartósan magas vércukorszint károsítja a gyomor idegeit, ami miatt lassabbá válik a gyomor ürülése. Ennek következtében megnő a gyomor üregében a nyomás, ami ahhoz vezet, hogy a gyomor és nyelőcső közötti záróizom kevésbé jól látja el a feladatát. Vagyis a gyomorsav bejuthat a nyelőcsőbe, ami gyomorégésként, refluxos panaszként jelentkezhet.

A másik ok a súlyfelesleg, amivel a cukorbetegség úgynevezett 2-es típusában szenvedők sokszor küzdenek. Ilyenkor a túlsúly miatt nő meg a hasüregben a nyomás, ami az előbb ismertetett módon vezethet gyomorégéshez, refluxos panaszokhoz.

Hogyan tudom
CSÖKKENTENI A TÜNETEKET?

Hogyan tudom csökkenteni a tüneteket?

A reflux kialakulásának megelőzésében, a tünetek
enyhítésében nagy szerepe van a normális testsúly
elérésének, megtartásának. Fontos továbbá, hogy
kerüljük a gyomornyálkahártyát ingerlő zsíros, fűszeres
ételek mértéktelen fogyasztását.

MELYIK RENNIE A MEGFELELŐ
ILYEN ESETBEN?

A Rennie Cukormentes Rágótabletta a már ismert Rennie borsmenta termékcsalád gyorsaságával* és hatásmechanizmusával enyhíti a gyomorégést és a refluxos panaszokat, de cukor nélkül készült azok számára, akiknek szükségük van cukorbevitelük rendszeres ellenőrzésére, vagy életvitelükből adódóan szeretnék kerülni a cukrot a mindennapokban - például mert cukorbetegek. A Rennie cukormentes rágótabletta 36-os vagy gazdaságos 60 és 96 darabos kiszerelésben is választható.

*akár 2 perc alatt hatni kezd 2 tabletta egyidejű bevétele esetén

A gyomorégés
okai és tünetei >

Ismerje meg a
RENNIE TERMÉKEKET

Rennie® Rágótabletta

Rennie® Rágótabletta

A Rennie rágótabletta két természetes eredetű savközömbösítőt, kalciumkarbonátot és magnézium-karbonátot tartalmaz, amelyek a gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká alakítva semlegesítik. Hatásukat közvetlenül a gyomorban fejtik ki, a keletkezett anyagok kiürülnek a szervezetből.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Narancs Rágótabletta

Rennie® Narancs Rágótabletta

A mentol ízű tabletták frissítő alternatívája a gyomorégés és a refluxos panaszok kezelésére. A gyümölcsös ízű Rennie Narancs ugyanolyan gyors és hatékony megoldást nyújt a panaszokra, mint a Rennie termékcsalád többi tagja.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

A Rennie Cukormentes Rágótabletta a szokásos gyorsasággal és hatásmechanizmussal enyhíti a gyomorégést és a refluxos panaszokat, de cukor nélkül készült azok számára, akiknek szüksége van cukorbevitelük rendszeres ellenőrzésére, vagy életvitelükből adódóan szeretnék kerülni a cukrot a mindennapokban.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Mindig olvassa el a betegtájékoztatót. Ha panaszai súlyosak vagy 7 napon túl is fennállnak, konzultáljon orvossal vagy gyógyszerésszel. A gyógyszerek hatással lehetnek a magzat fejlődésére. Ha terhesség alatt gyógyszert szedne, minden esetben beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Rennie termékcsalád tagjai vény nélkül kapható gyógyszerek. 2 tabletta egyidejű bevétele esetén 40 másodperc alatt hatni kezd.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a
betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg
kezelőorvosát, gyógyszerészét!