Savas felböfögés/reflux: kezelés

A Rennie gyors és hatékony megoldást nyújt a gyomorégésre és a refluxos tünetekre. A panaszok jelentkezésekor a Rennie gyorsan, két tabletta egyidejű bevétele esetén már 2 perc alatt hatni kezd, és enyhíti a fájdalmas tüneteket.

A Rennie közvetlenül a probléma okát szünteti meg: helyben, a gyomorban semlegesíti a gyomorsavat, így az nem fogja irritálni a nyelőcsövet. Hatóanyagai nem jutnak be a vérkeringésbe.

A Rennie savközömbösítő hatású, kalcium-karbonát és magnézium-karbonát tartalmú formulája gyorsan hat: a feleslegesen termelődött gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká átalakítva semlegesíti. Ez a hatás - szemben más savközömbösítőkével - fekvő testhelyzetben is érvényesülni tud - a Rennie tehát akár alvás közben is őrzi gyomra nyugalmát.

Mi a
REFLUX?

Mi a reflux?.

Ha sok sorstársához hasonlóan Önt is refluxos panaszok gyötrik, ne aggódjon: néhány egyszerű életmódbeli változtatás is segít enyhíteni a tüneteket. És ne felejtse: számos, a reflux tüneteit enyhítő, gyorsan ható és megbízható gyógyszer recept nélkül is elérhető a gyógyszertárakban.

Étkezés és ivás: evés közben üljön le, rágja meg jól az ételt, és ne siessen. Erős fűszerek helyett használjon fűszernövényeket, fogyasszon főtt zöldségeket, joghurtot, sovány húsokat és halakat. A citrusfélék túlságosan savasak lehetnek, a körte, az alma, az őszibarack és a banán kíméletesebbek a gyomorhoz. A túlzott alkoholfogyasztás is provokálhatja a reflux tüneteit.

Alvási szokások: a fej megemelése az alvás idejére mérsékelheti a sav-visszaáramlást. Ennek oka, hogy a gyomorsav így nehezebben áramlik fel, a mellkas felé, mint ha teljesen vízszintes testhelyzetben aludna.

A gravitáció ereje: ne feküdjön le az étkezést követő 3 órában – a gyomorsavtermelődés csúcspontján-, mert függőleges testhelyzetben a gravitáció elősegíti a gyomortartalom helyben maradását.

Szeretne többet tudni a refluxról? Itt olvashat a reflux tüneteiről és okairól.

Ismerje meg a
RENNIE TERMÉKEKET

Rennie® Rágótabletta

Rennie® Rágótabletta

A Rennie rágótabletta két természetes eredetű savközömbösítőt, kalciumkarbonátot és magnézium-karbonátot tartalmaz, amelyek a gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká alakítva semlegesítik. Hatásukat közvetlenül a gyomorban fejtik ki, a keletkezett anyagok kiürülnek a szervezetből.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Narancs Rágótabletta

Rennie® Narancs Rágótabletta

A mentol ízű tabletták frissítő alternatívája a gyomorégés és a refluxos panaszok kezelésére. A gyümölcsös ízű Rennie Narancs ugyanolyan gyors és hatékony megoldást nyújt a panaszokra, mint a Rennie termékcsalád többi tagja.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

A Rennie Cukormentes Rágótabletta a szokásos gyorsasággal és hatásmechanizmussal enyhíti a gyomorégést és a refluxos panaszokat, de cukor nélkül készült azok számára, akiknek szüksége van cukorbevitelük rendszeres ellenőrzésére, vagy életvitelükből adódóan szeretnék kerülni a cukrot a mindennapokban.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Mindig olvassa el a betegtájékoztatót. Ha panaszai súlyosak vagy 7 napon túl is fennállnak, konzultáljon orvossal vagy gyógyszerésszel. A gyógyszerek hatással lehetnek a magzat fejlődésére. Ha terhesség alatt gyógyszert szedne, minden esetben beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Rennie termékcsalád tagjai vény nélkül kapható gyógyszerek. 2 tabletta egyidejű bevétele esetén 40 másodperc alatt hatni kezd.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a
betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg
kezelőorvosát, gyógyszerészét!