Győzze le jógával a puffadást!

Könnyű túlenni magunkat, ha finomságok vesznek körül minket, és bár a Rennie segíthet a gyomorégés vagy a refluxos panaszok tüneteinek enyhítésében egy-egy bőséges étkezés után, a puffadásérzés elmulasztása nehezebb ügy.

Szerencsére van néhány alapvető módszer, ami segíthet ebben – a jóga például a kellemetlen emésztőszervi tünetek leküzdésének egyik legjobb módja.

Íme néhány egyszerűen kivitelezhető jógapóz, amelyek gyakorlása serkenti az emésztést, megsokszorozza energiáit így Ön még magabiztosabban szállhat szembe a puffadással...

FEKVŐ CSAVART PÓZ (SUPTA MATSYENDRASANA)

Háton fekve húzza fel a jobb térdét a mellkasához, jobb karját nyújtsa ki a padlón, bal kezét helyezze a térdére, majd térdét óvatosan fordítsa keresztbe a testén, mindkét lapockát a padlón tartva.

Ebben a helyzetben vegyen öt-tíz alkalomal levegőt, majd ismételje meg a gyakorlatot a másik oldalon. Ez egy intenzív méregtelenítő hatású testcsavar, ami finoman átmasszírozza az emésztőrendszert.

Fekvő csavart póz (supta matsyendrasana)

HŐSPÓZ (VIRÁSZANA)

Amellett, hogy ez a póz nagyszerűen nyújtja a négyfejű combizmot (a comb elülső részén elhelyezkedő izomcsoportot), valamint a lábszár és a boka izmait, a hosszú, nyújtott gerinccel és felsőtesttel történő ülés ideális körülményeket teremt az emésztéshez és a puffadás megszüntetéséhez. Ez a mozdulat speciális jógatéglával vagy egy feltekert takaró segítségével is elvégezhető, hogy fájós térdekkel is könnyen kivitelezhető legyen.

Hőspóz

MACSKA-TEHÉN PÓZ

Ehhez a pózhoz négykézláb kell elhelyezkednie. Belégzéskor emelje meg a farokcsontot, és hasát a talajhoz közelítve homorítson, miközben lapockáit szorítsa egymáshoz. Kilégzéskor a padlót eltolva térjen vissza semleges helyzetbe, majd domborítsa hátát a mennyezet felé. Ismételje ezt a hullámszerű mozdulatot néhány lélegzetvételen keresztül. A macska-tehén póz csökkenti a puffadást, mivel gyakorlása közben összehúdik a hasi régió.

Macska-tehén póz

EGYÉB MEGFONTOLNIVALÓK

A jó technika és a megfelelő légzés elengedhetetlen a gyakorlatok valamennyi jótékony hatásának megtapasztalásához, és a sérülések elkerülését is elősegíti.

Kezdetben haladjon lassan, és ne erőltesse túl magát. Győződjön meg róla, hogy tisztában van az alapokkal, mielőtt továbblépne a haladóbb szintű mozdulatokra.

Ha nem teljesen biztos képességeiben, akkor forduljon tapasztalt jógaoktatóhoz , aki az Ön egyedi igényeire szabott tanácsokkal fogja tudni ellátni.

TÜNETEK

Gyomorégés

Gyomorégés

A gyomorégés a mellkasban (a szegycsont mögött) kialakuló, majd onnan akár a torokig felfelé terjedő maró, égő érzés neve.

Savas felböfögés.

Savas felböfögés

A reflux vagy savas visszaáramlás a gyomortartalom visszaáramlása a nyelőcsőbe, ami gyomorégéshez vezethet. Savas felböfögés esetén a torokig visszaáramlik a savas gyomortartalom, és ott okoz égő, csípő érzést és/vagy savas szájízt.

Gyomorégés terhesség alatt

Gyomorégés terhesség alatt

A gyomorégés igen gyakori panasz a terhesség során, különösen a harmadik trimeszterben. 3-ből 2 kismamát érint.*
*1 Weyermann M et al. Helicobacter pylori infection and the occurrence and severity of gastrointestinal symptoms during pregnancy Am J Obstet Gynecol 2003; 189: 526-31

Gyomorégés cukorbetegségben

Gyomorégés cukorbetegségben

A gyomorégés, a túlzott gyomorsav termelődés és a reflux gyakori panasz a cukorbetegek körében. Ennek több oka is lehet, például az elhízás vagy a károsodott gyomoridegek, amik következtében a lassabbá válik az emésztés, ezért refluxos tüneteket észlelhetünk.

Ismerje meg a
RENNIE TERMÉKEKET

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

Rennie® Menthol Gyógyszeres Rágógumi

A Rennie Menthol egy cukormentes, mentaízű, 750 mg kalcium-karbonátot tartalmazó gyógyszeres rágógumi, ami a gyomorsav semlegesítésével enyhíti a gyomorégés tüneteit. A gyomorba kerülve azonnal hatni kezd és gyorsan enyhíti a gyomorégést, valamint a gyomorfájdalmat.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

Rennie® Cukormentes Rágótabletta

A Rennie Cukormentes Rágótabletta a szokásos gyorsasággal és hatásmechanizmussal enyhíti a gyomorégést és a refluxos panaszokat, de cukor nélkül készült azok számára, akiknek szüksége van cukorbevitelük rendszeres ellenőrzésére, vagy életvitelükből adódóan szeretnék kerülni a cukrot a mindennapokban.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Rágótabletta

Rennie® Rágótabletta

A Rennie rágótabletta két természetes eredetű savközömbösítőt, kalciumkarbonátot és magnézium-karbonátot tartalmaz, amelyek a gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká alakítva semlegesítik. Hatásukat közvetlenül a gyomorban fejtik ki, a keletkezett anyagok kiürülnek a szervezetből.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Rennie® Narancs Rágótabletta

Rennie® Narancs Rágótabletta

A mentol ízű tabletták frissítő alternatívája a gyomorégés és a refluxos panaszok kezelésére. A gyümölcsös ízű Rennie Narancs ugyanolyan gyors és hatékony megoldást nyújt a panaszokra, mint a Rennie termékcsalád többi tagja.

Tudjon meg többet

Vásárolok

Mindig olvassa el a betegtájékoztatót. Ha panaszai súlyosak vagy 7 napon túl is fennállnak, konzultáljon orvossal vagy gyógyszerésszel. A gyógyszerek hatással lehetnek a magzat fejlődésére. Ha terhesség alatt gyógyszert szedne, minden esetben beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Rennie termékcsalád tagjai vény nélkül kapható gyógyszerek. 2 tabletta egyidejű bevétele esetén 40 másodperc alatt hatni kezd.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a
betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg
kezelőorvosát, gyógyszerészét!