Három egészséges, zöldsékegből és gyümölcsökből készült reggeli ital

Reggeli útközben: egyszerű, egészséges receptek és ötletek

A reggelit a nap legfontosabb étkezésének tartják, sokan mégis kihagyjuk, mert inkább a szundi gombot nyomkodjuk, hogy még öt percet az ágyban tölthessünk.

De csak azért, mert a reggeleink inkább sietősek, mint nyugodtak, nem kell lemondanunk az egészséges reggeliről.

A Rennie csapata olyan reggeli fogásokkal készült, melyeket egy pillanat alatt összedobhat, és felkaphat a munkába sietve…

Zöldség-gyümölcs turmix

Bizonyára az Ön figyelmét sem kerülte el, hogy a turmixok napjainkra mennyire népszerűvé váltak.

Egy adagnyi turmix elkészítése a nap elején, vagy akár előző este, majd készenlétben tartása a hűtőben remek módja annak, hogy egészségesen kezdje a napot.

Egy nő az órájára pillantva ellenőrzi az időt

Ha gyomorégéssel vagy emésztési zavarokkal küzd, lehetőleg ne tegyen savas gyümölcsöket, például narancsot vagy citromot az italba. Helyezze a hangsúlyt inkább a lúgosabb összetevőkre, például a zöldségekre (brokkoli, zeller), gombákra és a kevésbé savas gyümölcsökre (banán).

Ami az ízeket illeti, nincsenek szabályok. Kísérletezzen a különböző lehetőségekkel, míg meg nem találja az Önnek megfelelőt! Vannak klasszikus kombinációk, mint az eper-banán vagy az alma-mangó, de újabban sokan leveles zöldségeket, például fodros kelt vagy spenótot tesznek turmixukba a magasabb tápanyagtartalom érdekében.

Ha szereti a zöld turmixokat, váltogassa a zöldségeket néhány hetente. Így az ízek mindig újszerűek és izgalmasak maradnak, turmixa pedig sosem lesz unalmas.

Reggeli jégkrémnyalóka

Ne ijedjen meg! Egy házi készítésű jégkrémnyalókával frissen és egészségesen indulhat a nap.

Töltse meg a jégkrémformákat némi natúr joghurttal, ízlése szerint gyümölcsökkel, majd tegye őket fagyasztóba – mi sem egyszerűbb.

A jégkrémek készen fogják várni reggel, amikor elindul.

Mogyoróvajas szendvics

Kevés ételt lehet egyszerűbben elkészíteni, mint a mogyoróvajas szendvicset (készülhet kenyérből, zsemléből, kifliből), de ez is nagyszerű reggeli.

Készítse el előző este, csomagolja alumínium- vagy műanyagfóliába, és éjszakára hagyja a hűtőszekrényben. Az ízletes és fehérjében gazdag reggelit elfogyaszthatja útközben, vagy amikor megérkezik az íróasztalához.

Tojásos muffin

A tojásos muffin alapvetően egy kisebbfajta omlett. Jó előre elkészíthető, és melegen vagy hidegen fogyasztható.

Készítsen egy hagyományos omlettkeveréket kedvenc egészséges töltelékeivel (pl. bogyós gyümölcsök, spenót, mandula, stb.), és a keverékkel töltse fel egyenletesen a muffinsütő tepsi mélyedéseit. Süsse 200° C-on kb. 15 percig, vagy amíg a keverék megszilárdul. Hagyja kihűlni, majd tegye a hűtőbe a muffinokat.

Rengeteg forrásból inspirálódhat, ezért ne hagyja, hogy fantáziáját korlátok közé szorítsa "hagyományos" reggeli ételek koncepciója. Kísérletezzen kedvére, és jöjjön rá, hogy mik azok a reggeli finomságok, amelyeknek már a látványától is jól indul a nap.

  • Reggeli útközben: könnyű, egészséges receptek és ötletek
  • Van különbség a gyomorégés, a reflux és az emésztési zavarok között?
  • Tippek a stressz leküzdésére
  • A gyomorégést kiváltó tényezők
Három egészséges, zöldsékegből és gyümölcsökből készült reggeli ital

Reggeli útközben: könnyű, egészséges receptek és ötletek

A reggelit a nap legfontosabb étkezésének tartják, sokan mégis gyakran kihagyjuk, mert inkább a szundi gombot nyomkodjuk, hogy még öt percet az ágyban tölthessünk.

De csak azért, mert a reggeleink inkább sietősek, mint nyugodtak, nem kell lemondanunk az egészséges reggeliről.

A Rennie csapata olyan reggeli fogásokkal készült, amelyeket egy pillanat alatt összedobhat, és felkaphat a munkába sietve...

Olvasson tovább
Nő gyomorégés miatt fájdalmasan  szorítja a mellkasát

Van különbség a gyomorégés, a reflux és az emésztési zavarok között?

A gyomorégés, a reflux és az emésztési zavar kifejezéseket gyakran összekeverik, holott ezek eltérő fogalmak. Összeállítottunk egy útmutatót, hogy Ön is jobban megértse a különbségeket.

Olvasson tovább
Fiatal pár sétál a napsütésben

Tippek a stressz leküzdésére

A stressz jelentős mértékben hozzájárulhat a gyomorégés és a refluxos panaszok kialakulásához – ez pedig eggyel több ok arra, hogy megtanuljuk a stresszkezelés egészséges módjait.

A problémakezelés, a kikapcsolódás új módjainak felfedezésére szerencsére nem kell sok pénzt vagy időt áldozni: rengeteg dolog van, amelybe akár ma is belekezdhet, hogy csökkentse az életében lévő stresszt.

A Rennie csapata a leghatékonyabb feszültségcsökkentő módszerek közül mutat be néhányat...

Olvasson tovább
Őrölt chili, chilipor és szárított chilipaprikák az asztalon

A gyomorégést kiváltó tényezők

A gyomorégés rendkívül kellemetlen panasz, ami Európában akár minden negyedik embert is érinthet.*

A gyomorégés, vagy savas visszaáramlás a mellkasban - a szegycsont mögött - érzett égő érzés, amit a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszaáramlása okoz.

Gyomorégés jelentkezhet étkezést követő szegycsonti égő érzés és/vagy savas, savanyú szájíz (a torok hátsó részén) képében is. Gyakran nap mint nap fogyasztott ételek váltják ki.

Olvasson tovább