Férfi acid reflux okozta gyomorégés miatt a mellkasát szorítja

A refluxos panaszok kezelése

Mit tehet a refluxos panaszok ellen?

A Rennie gyors és hatékony megoldást nyújt a gyomorégésre és a refluxos tünetekre. A panaszok jelentkezésekor a Rennie gyorsan, két tabletta egyidejű bevétele esetén már 2 perc alatt hatni kezd, és enyhíti a fájdalmas tüneteket.

A Rennie közvetlenül a probléma okát szünteti meg: helyben, a gyomorban semlegesíti a a gyomorsavat, hatóanyagai nem jutnak be a vérkeringésbe.

A Rennie savközömbösítő hatású, kalcium-karbonát és magnézium-karbonát tartalmú formulája gyorsan hat: a feleslegesen termelődött gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká átalakítva semlegesíti. Ez a hatás - szemben más savközömbösítőkével - fekvő testhelyzetben is érvényesülni tud - a Rennie tehát akár alvás közben is őrzi gyomra nyugalmát.

Mit tehet a refluxos panaszok ellen?

Ha sok sorstársához hasonlóan Önt is refluxos panaszok gyötrik, ne aggódjon: néhány egyszerű életmódbeli változtatással enyhítheti tüneteit. És ne felejtse: számos, a reflux tüneteit enyhítő, gyorsan ható és megbízható gyógyszer recept nélkül is elérhető a gyógyszertárakban.

Virágváza és Rennie peppermint az éjjeliszekrényen

Étkezés és ivás: evés közben üljön le, rágja meg jól az ételt, és ne siessen. Erős fűszerek helyett használjon fűszernövényeket, fogyasszon főtt zöldségeket, joghurtot, sovány húsokat és halakat. A citrusfélék túlságosan savasak lehetnek, a körte, az alma, az őszibarack és a banán kíméletesebbek a gyomorhoz. A túlzott alkoholfogyasztástól kiújulhatnak a reflux tünetei.

Alvási szokások: a fej megemelése az alvás idejére mérsékelheti a sav-visszaáramlást. Ennek oka, hogy a gyomorsav így nehezebben áramlik fel, a mellkas felé, mint ha teljesen vízszintes testhelyzetben aludna.

A gravitáció ereje: ne feküdjön le az étkezést követő 3 órában - a gyomorsavtermelődés csúcspontján-, mert függőleges testhelyzetben a gravitáció elősegíti a gyomortartalom helyben maradását.

Szeretne többet tudni a refluxról? Itt olvashat a reflux tüneteiről és okairól.

  • Reggeli útközben: könnyű, egészséges receptek és ötletek
  • Van különbség a gyomorégés, a reflux és az emésztési zavarok között?
  • Tippek a stressz leküzdésére
  • A gyomorégést kiváltó tényezők
Három egészséges, zöldsékegből és gyümölcsökből készült reggeli ital

Reggeli útközben: könnyű, egészséges receptek és ötletek

A reggelit a nap legfontosabb étkezésének tartják, sokan mégis gyakran kihagyjuk, mert inkább a szundi gombot nyomkodjuk, hogy még öt percet az ágyban tölthessünk.

De csak azért, mert a reggeleink inkább sietősek, mint nyugodtak, nem kell lemondanunk az egészséges reggeliről.

A Rennie csapata olyan reggeli fogásokkal készült, amelyeket egy pillanat alatt összedobhat, és felkaphat a munkába sietve...

Olvasson tovább
Nő gyomorégés miatt fájdalmasan  szorítja a mellkasát

Van különbség a gyomorégés, a reflux és az emésztési zavarok között?

A gyomorégés, a reflux és az emésztési zavar kifejezéseket gyakran összekeverik, holott ezek eltérő fogalmak. Összeállítottunk egy útmutatót, hogy Ön is jobban megértse a különbségeket.

Olvasson tovább
Fiatal pár sétál a napsütésben

Tippek a stressz leküzdésére

A stressz jelentős mértékben hozzájárulhat a gyomorégés és a refluxos panaszok kialakulásához – ez pedig eggyel több ok arra, hogy megtanuljuk a stresszkezelés egészséges módjait.

A problémakezelés, a kikapcsolódás új módjainak felfedezésére szerencsére nem kell sok pénzt vagy időt áldozni: rengeteg dolog van, amelybe akár ma is belekezdhet, hogy csökkentse az életében lévő stresszt.

A Rennie csapata a leghatékonyabb feszültségcsökkentő módszerek közül mutat be néhányat...

Olvasson tovább
Őrölt chili, chilipor és szárított chilipaprikák az asztalon

A gyomorégést kiváltó tényezők

A gyomorégés rendkívül kellemetlen panasz, ami Európában akár minden negyedik embert is érinthet.*

A gyomorégés, vagy savas visszaáramlás a mellkasban - a szegycsont mögött - érzett égő érzés, amit a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszaáramlása okoz.

Gyomorégés jelentkezhet étkezést követő szegycsonti égő érzés és/vagy savas, savanyú szájíz (a torok hátsó részén) képében is. Gyakran nap mint nap fogyasztott ételek váltják ki.

Olvasson tovább