A gyomorégés okozta égő érzést jelképező chilipaprikák

A gyomorégés kezelése

Mit tehet a gyomorégés elkerülése érdekében?

Táska hétköznapi tárgyakkal, köztük a Rennie-vel

A Rennie gyors és hatékony megoldást nyújt a gyomorégésre és a refluxos tünetekre. A panaszok jelentkezésekor a Rennie gyorsan, már 2 perc alatt hatni kezd*, és enyhíti a fájdalmas tüneteket.

A Rennie magát a probléma okát, a gyomorsavat célozza meg: semlegesíti azt. Közvetlenül a gyomorban hat, hatóanyagai nem jutnak be a vérkeringésbe.

A Rennie savközömbösítő hatású, kalcium-karbonát és magnézium-karbonát tartalmú formulája a feleslegesen termelődött gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká átalakítva gyorsan semlegesíti, így segít megőrizni gyomra nyugalmát éjjel-nappal.

Tudjon meg többet a Rennie termékekcsalád egyes tagjairól.

*két tabletta egyidejű bevétele esetén 2 percen belül hatni kezd

Mit tehet a gyomorégés elkerülése érdekében?

Alkalmanként mindenki tapasztalhat gyomorégést. Íme néhány ötlet, melyek segítségével gyorsan megkönnyebbülhet:

 • Ne feküdjön le étkezés után három órán belül, a gyomorsavtermelődés csúcspontján, mert függőleges testhelyzetben a gravitáció elősegíti a gyomortartalom helyben maradását.
 • Ha a gyomorégés testmozgás után rosszabbodik, igyon sok vizet, mert ez elősegíti az emésztést és a szervezet hidratálását. A gyomorégés elkerülése érdekében a legjobb, ha legalább két órát vár étkezések után, mielőtt sportolna.
 • Kerülje a szoros ruhadarabok viselését, különösen a dereka körül, mert ezek nyomást gyakorolhatnak a gyomorra, és gyomorégést okozhatnak.
 • A zsíros, olajos ételek is okozhatnak gyomorégést, ezért fogyasszon inkább sovány húsokat. Az ételek kisebb adagokban történő elfogyasztásával is megelőzheti a tünetek kialakulását. Kerülje a savas ételek, például a grapefruit, a narancs, a paradicsom és az ecet, valamint a fűszeres ételek fogyasztását. Az alkohol, a koffein és a szénsavas italok (különösen a kólafélék) szintén okozhatnak gyomorégéses tüneteket.
 • A gyomorégés okai és tünetei mindenkinél eltérőek. Hasznos lehet a tünetek naplószerű feljegyzése, mert így kiderülhet, hogy önnél mi váltja ki a panaszokat.

Néhány tipp az éjszakai emésztési zavar kezelésére:

 • A fej alvás közbeni megemelése enyhítheti a gyomorégést. Ez a testhelyzet megnehezíti a gyomorsav mellkas felé áramlását.
 • Próbáljon ki gyógyteákat: a gyomrot a gyömbér, a kamilla és a pitypang nyugtatja a legjobban.
 • Ügyeljen arra, hogy mit eszik és iszik lefekvés előtt: az alkohol ellazíthatja nyelőcső záróizmát, ami savas visszaáramláshoz vezethet. Esténként lehetőleg kerülje a zsíros ételek, a koffein és a szénsavas italok fogyasztását.
 • A stressz fokozhatja a gyomorsavtermelést és a gyomorégés tüneteit. Egy feszült nap után egy forró fürdő vagy egy jó könyv segíthet az ellazulásban. Elektronikus eszközeit legalább egy órával lefekvés előtt kapcsolja ki, mivel a kutatások eredményei alapján az ezek képernyője által kibocsájtott kék fény gátolja az elalváshoz szükséges hormon, a melatonin termelődését.

Szeretne többet tudni a gyomorégésről? Tudjon meg többet a gyomorégés tüneteiről és okairól.

 • Reggeli útközben: könnyű, egészséges receptek és ötletek
 • Van különbség a gyomorégés, a reflux és az emésztési zavarok között?
 • Tippek a stressz leküzdésére
 • A gyomorégést kiváltó tényezők
Három egészséges, zöldsékegből és gyümölcsökből készült reggeli ital

Reggeli útközben: könnyű, egészséges receptek és ötletek

A reggelit a nap legfontosabb étkezésének tartják, sokan mégis gyakran kihagyjuk, mert inkább a szundi gombot nyomkodjuk, hogy még öt percet az ágyban tölthessünk.

De csak azért, mert a reggeleink inkább sietősek, mint nyugodtak, nem kell lemondanunk az egészséges reggeliről.

A Rennie csapata olyan reggeli fogásokkal készült, amelyeket egy pillanat alatt összedobhat, és felkaphat a munkába sietve...

Olvasson tovább
Nő gyomorégés miatt fájdalmasan szorítja a mellkasát

Van különbség a gyomorégés, a reflux és az emésztési zavarok között?

A gyomorégés, a reflux és az emésztési zavar kifejezéseket gyakran összekeverik, holott ezek eltérő fogalmak. Összeállítottunk egy útmutatót, hogy Ön is jobban megértse a különbségeket.

Olvasson tovább
Fiatal pár sétál a napsütésben

Tippek a stressz leküzdésére

A stressz jelentős mértékben hozzájárulhat a gyomorégés és a refluxos panaszok kialakulásához – ez pedig eggyel több ok arra, hogy megtanuljuk a stresszkezelés egészséges módjait.

A problémakezelés, a kikapcsolódás új módjainak felfedezésére szerencsére nem kell sok pénzt vagy időt áldozni: rengeteg dolog van, amelybe akár ma is belekezdhet, hogy csökkentse az életében lévő stresszt.

A Rennie csapata a leghatékonyabb feszültségcsökkentő módszerek közül mutat be néhányat...

Olvasson tovább
Őrölt chili, chilipor és szárított chilipaprikák az asztalon

A gyomorégést kiváltó tényezők

A gyomorégés rendkívül kellemetlen panasz, ami Európában akár minden negyedik embert is érinthet.*

A gyomorégés, vagy savas visszaáramlás a mellkasban - a szegycsont mögött - érzett égő érzés, amit a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszaáramlása okoz.

Gyomorégés jelentkezhet étkezést követő szegycsonti égő érzés és/vagy savas, savanyú szájíz (a torok hátsó részén) képében is. Gyakran nap mint nap fogyasztott ételek váltják ki.

Olvasson tovább