Gyomorégés cukorbetegségben

Gyomorégés cukorbetegségben

Miért fordul elő gyakran gyomorégés cukorbetegségben?
Hogyan tudom csökkenteni a tüneteket?
Melyik Rennie a megfelelő ilyen esetben?

Miért fordul elő gyakran gyomorégés cukorbetegségben?

A gyomorégés és a reflux gyakori panasz a cukorbetegek körében. Ennek több oka is lehet.  Az egyik, hogy a tartósan magas vércukorszint károsítja a gyomor idegeit, ami miatt lassabbá válik a gyomor ürülése. Ennek következtében megnő a gyomor üregében a nyomás, ami ahhoz vezet, hogy a gyomor és nyelőcső közötti záróizom kevésbé jól látja el a feladatát. Vagyis a gyomorsav bejuthat a nyelőcsőbe, ami gyomorégésként, refluxos panaszként jelentkezhet.

A másik ok a súlyfelesleg, amivel a cukorbetegség úgynevezett 2-es típusában szenvedők sokszor küzdenek. Ilyenkor a túlsúly miatt nő meg a hasüregben a nyomás, ami az előbb ismertetett módon vezethet gyomorégéshez, refluxos panaszokhoz.

Hogyan tudom csökkenteni a tüneteket?

A reflux kialakulásának megelőzésében, a tünetek enyhítésében nagy szerepe van a normális testsúly elérésének, megtartásának.  Fontos továbbá, hogy kerüljük a gyomornyálkahártyát ingerlő zsíros, fűszeres ételek mértéktelen fogyasztását.

Férfi fogja a hasát

Melyik Rennie a megfelelő ilyen esetben?

A Rennie Cukormentes Rágótabletta a már ismert Rennie borsmenta termékcsalád gyorsaságával* és hatásmechanizmusával enyhíti a gyomorégést és a refluxos panaszokat, de cukor nélkül készült azok számára, akiknek szükségük van cukorbevitelük rendszeres ellenőrzésére, vagy életvitelükből adódóan szeretnék kerülni a cukrot a mindennapokban - például mert cukorbetegek. A Rennie cukormentes, 24-es és gazdaságos 60 darabos kiszerelésben is választható.

*akár 2 perc alatt hatni kezd 2 tabletta egyidejű bevétele esetén

  • Reggeli útközben: könnyű, egészséges receptek és ötletek
  • Van különbség a gyomorégés, a reflux és az emésztési zavarok között?
  • Tippek a stressz leküzdésére
  • A gyomorégést kiváltó tényezők
Három egészséges, zöldsékegből és gyümölcsökből készült reggeli ital

Reggeli útközben: könnyű, egészséges receptek és ötletek

A reggelit a nap legfontosabb étkezésének tartják, sokan mégis gyakran kihagyjuk, mert inkább a szundi gombot nyomkodjuk, hogy még öt percet az ágyban tölthessünk.

De csak azért, mert a reggeleink inkább sietősek, mint nyugodtak, nem kell lemondanunk az egészséges reggeliről.

A Rennie csapata olyan reggeli fogásokkal készült, amelyeket egy pillanat alatt összedobhat, és felkaphat a munkába sietve...

Olvasson tovább
Nő gyomorégés miatt fájdalmasan  szorítja a mellkasát

Van különbség a gyomorégés, a reflux és az emésztési zavarok között?

A gyomorégés, a reflux és az emésztési zavar kifejezéseket gyakran összekeverik, holott ezek eltérő fogalmak. Összeállítottunk egy útmutatót, hogy Ön is jobban megértse a különbségeket.

Olvasson tovább
Fiatal pár sétál a napsütésben

Tippek a stressz leküzdésére

A stressz jelentős mértékben hozzájárulhat a gyomorégés és a refluxos panaszok kialakulásához – ez pedig eggyel több ok arra, hogy megtanuljuk a stresszkezelés egészséges módjait.

A problémakezelés, a kikapcsolódás új módjainak felfedezésére szerencsére nem kell sok pénzt vagy időt áldozni: rengeteg dolog van, amelybe akár ma is belekezdhet, hogy csökkentse az életében lévő stresszt.

A Rennie csapata a leghatékonyabb feszültségcsökkentő módszerek közül mutat be néhányat...

Olvasson tovább
Őrölt chili, chilipor és szárított chilipaprikák az asztalon

A gyomorégést kiváltó tényezők

A gyomorégés rendkívül kellemetlen panasz, ami Európában akár minden negyedik embert is érinthet.*

A gyomorégés, vagy savas visszaáramlás a mellkasban - a szegycsont mögött - érzett égő érzés, amit a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszaáramlása okoz.

Gyomorégés jelentkezhet étkezést követő szegycsonti égő érzés és/vagy savas, savanyú szájíz (a torok hátsó részén) képében is. Gyakran nap mint nap fogyasztott ételek váltják ki.

Olvasson tovább