Gyakran ismételt kérdések a Rennie-ről

Hogyan hatnak a Rennie rágótabletták?

A Rennie, a Rennie Cukormentes és a Rennie Narancs rágótabletta egyaránt gyomorsav-semlegesítő ("savkötő") gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban feleslegesen képződött gyomorsavat, ezáltal enyhítik a gyomorégést és a refluxos panaszokat.

Szedhetik-e a Rennie-t gyermekek is?

A Rennie termékeket felnőttek és 12 éven felüli gyermekek / serdülők szedhetik.

Tartalmaz-e a Rennie aszpartámot?

Nem, a Rennie nem tartalmaz aszpartámot.

Szedhetik-e a Rennie-t vegetáriánusok?

Igen, minden Rennie terméket szedhetnek vegetáriánusok is.

Szedhetik-e a Rennie-t vegánok?

Igen, minden Rennie terméket szedhetnek vegánok is.

Szedhető-e a Rennie terhesség alatt?

A Rennie a terhesség alatt jelentkező gyomorégés esetén is szedhető az alkalmazási előírások betartása esetén. Ha azonban Ön terhes, a gyógyszerek hatással lehetnek a magzat fejlődésére, ezért minden esetben beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha terhessége alatt gyógyszert kíván szedni.

Szedhető-e a Rennie szoptatás alatt?

A Rennie az alkalmazási előírások betartásával a szoptatás ideje alatt is szedhető.

Hol lehet megvásárolni a Rennie-t?

A Rennie Magyarországon az összes nagyobb szupermarketben, gyógyszertárban és drogériában kapható. Kattintson ide az elérhetőségekért.

Tartalmaz-e a Rennie cukrot?

A Rennie termékcsalád legtöbb tagja tartalmaz egy kevés cukrot, kivéve a Rennie Cukormentes Rágótablettát (24x, 60x), amely teljesen cukormentes.

Szedhetik-e a Rennie-t cukorbetegek?

A Rennie Cukormentes 24x és 60x szemes Rágótabletta nem tartalmaz cukrot. Nincsenek konkrét tanácsaink cukorbetegek számára, ezért javasoljuk, hogy kérdéseikkel forduljanak kezelőorvosukhoz.

Hány tablettát vehetek be egy nap során?

A Magyarországon forgalmazott Rennie termékekből naponta maximum 11 db rágótablettát vehet be.

Bevehetem-e a Rennie-t éjjel?

Igen, a Rennie-t éjszaka is be lehet venni a feleslegesen termelődött gyomorsav semlegesítésére, a gyomorégés és az emésztési zavarok tüneteinek enyhítésére.

GYIK: A Rennie és az antacidok

Lásd az antacidokkal (savközömbösítőkkel) kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseket, melyek segítségével megismerheti a gyomorégés és a refluxos tüneteinek enyhítésére alkalmas legjobb megoldásokat.

Weboldalunkon számos helyen találhat információt valamennyi olyan problémáról, melyekre a Rennie termékek megoldást nyújtanak.

Gyakori kérdések az antacidokkal (savközömbösítőkkel) kapcsolatban

Mik az antacidok (savközömbösítők)?

Az antacidok olyan anyagok, amelyek semlegesítik a gyomorsavat.

Mik az alginátok?

Az alginátok olyan hatóanyagok, amelyek semleges kémhatású habréteget képeznek a gyomortartalom tetején, ezzel elősegítve a refluxos panaszok enyhítését.

Mi történik, ha hosszú ideig szedünk antacidokat (savközömbösítőket)?

Az antacidok csak a tüneteket kezelik, nem a problémát orvosolják. Ha tünetei egymást követő 7 napnál hosszabb ideig fennállnak, ajánlott felkeresnie háziorvosát annak kiderítésére, hogy nincs-e mögöttes ok. Ő vagy gasztroenterológus szakorvos tud majd kezelési tervet javasolni Önnek.

Hogyan segíthet a háziorvos a gyomorégés és a refluxos panaszok kezelésében?

Háziorvosával átbeszélik életmódját és az eddig alkalmazott kezeléseket. Javasolhatja, hogy továbbra is használjon gyomorsavkötő szereket, illetve felírhat egyéb gyógyszereket, vagy más szakemberekhez irányíthatja Önt, amennyiben szükséges.

Mi a különbség a gyomorégés és az emésztési zavarok között?

Bár a két kifejezést gyakran szinonimaként használják, a gyomorégés és az emésztési zavarok között van különbség.

A gyomorégés a mellkasban, a szegycsont mögött hullámokban kialakuló, akár a torokig sugárzó égő érzés. Leggyakrabban akkor fordul elő, ha a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol fájdalmat és diszkomfortérzetet okoz. A gyomorégés csak egy az emésztési zavar számos lehetséges tünete közül.

Az "emésztési zavar" vagy funkcionális diszpepszia egy általános, összefoglaló fogalom, mely alatt a gyomorégést is magában foglaló tünetek összessége értendő, de jelölhet minden olyan fájdalmat vagy kellemetlen érzést is, amelyet étkezés után a gyomortájékon érzünk. Gyakran olyan ételek vagy italok fogyasztása idézi elő, melyek a gyomrot nagy mennyiségű sav termelésére késztetik – ilyenek például fűszeres ételek vagy az alkohol.